Eten en Drinken


INGREDIENTEN: De basis ingredienten komen van de volgende bronnen:

--Vis en seafood: Van onze ”eigen” boten of van de vers markt die smorgens vroeg--na het binnenkomen van de schepen--gehouden wordt. Kortom: Altijd dagvers aangekocht en soms daarna door onszelf ingevroren als t een seizoenartikel betreft.

--Vlees: Altijd van “Foodland” of van ”Makro”: Dit vanwege de keuringseisen die deze bedrijven stellen aan versheid en hygiene. Vlees van de mark, verwerkt in de meeste restaurants en zeker in alle restaurants binnen 10 minuten rijden, is niet bepaald schoon. Ga maar eens op de markt kijken.

--Fruit: Uit eigen tuin, of van de versmarkt. Vrijwel uitsluitend onbespoten

--Groenten: DOI-KAm garden: Meestal van de speciale tuinen die door de koning opgezet zijn. Wel flink duurder maar vers/onbespoten en natuurlijk gekweekt

--Rijst: Speciale (bruin/witte) rijst ook wel genoemd: Man Poe rice Deze rijst wordt alleen in Thailand verbouwd en heeft een heel bijzondere smaak..
Bananen uit eigen tuin
--Bijna alle restaurants, en zeker in de omgeving, gebruiken water van de rondrijdende waterwagen. Wij gebruiken alleen water uit onze jaarlijks gekeurde bron van 64 meter diep.(Je weet nooit waar de waterwagen het water vandaan haalt…)

--We gebruiken bij het bereiden van oa diverse curry’s en andere typisch Thaise gerechten uitsluitend vers geperste cocosnootmelk. Dit doet geen enkel restaurant. Een heel enkel top-restaurant gebruikt verdunde coconutmilk uit een blikje(gepasteuriseerd)en 90% van alle restaurants gebruikt gewone gepasteuriseerde en ingedikte koffiemelk uit een blikje.

--Ook zijn er vele gerechten (kip-of garnalen met cashewnoten en kruiden etc)waarin men Tamarinde saus gebruikt. In 99% van de gerechten gebruikt men gezoete sojasaus en zeker geen saus gemaakt van echte Tamarinde. Wij wel. Als u wilt zien hoe echte Tamarinde saus gemaakt wordt bent u welkom in de keuken.

--Pindasaus: Maken we helemaal zelf ,beginnend met verse, ongebrande pinda’s en verse –of gedroogde Thaise kruiden.

--Ook de kroepoek wordt door onszelf helemaal gemaakt, te beginnnen met de basisgrondstof: Verse garnalen.

Kortom: Elk gerecht wordt op de meest natuurlijke wijze gemaakt van de basis/natuurlijke grondstoffen Mochten er special wensen zijn vwb. dieeten, aanpassingen voor kinderen, vegetarische mogelijkheden,(minder)spicy etc etc: Graag even tevoren melden.
Fruit uit eigen tuin